Escola

Fundada l’any 1967 és una de les escoles emblemàtiques de Catalunya.

Des de llavors i gràcies a un treball constant, dedicat i curós de tot l’equip, s’ha pogut anar materialitzant l’objectiu fonamental i la raó de ser: transmetre l’amor cap a l’art de la  Dansa des d’un ensenyament de qualitat.

L’any 1984 l’Escola passa a ser el primer Centre Docent Privat Autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els inestimables col·laboradors  que hem anat tenint han enriquit  el recorregut any rera any: Salvador Mel·lo, Jaume Picas, Mercè Vallejo, Montserrat Roig, Oswald Cardona, Guillermina Coll, Bárbara Kasprowicz, Karemia Morena, Ramon Oller, Joe Alegado, Rick Merrill, Anne Mittelhozer i tants d’altres…

L’Escola prepara els alumnes que volen accedir a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola d’ensenyament artístic Oriol Martorell per fer la formació professional.

Tot i quasi els 50 anys d’història el projecte segueix tant viu com sempre.

 

El Centre

Al setembre del 2000 s’inaugura el que ha sigut el cinquè centre i actual seu de l’Escola, consolidant el llarg camí cap a un  projecte educatiu que amb 10 professors al capdavant segueix empenyent a tot els alumnes cap a una visió i experiència de la dansa que enriqueix i ompla de satisfacció.

El centre actual consolida el projecte educatiu que, amb molta il·lusió i treball, és a punt de celebrar 50 anys de recorregut.

En els seus 400m2 hi trobareu 3 sales de treball totalment equipades, 1 sala polivalent a més a més dels diferents espais necessaris per tal de donar un bon servei als alumnes de totes les edats que venen a ballar.

Després de tants anys d’experiència d’ensenyament en diferents centres, en aquest, hem volgut crear l’embolcall ideal que permet l’ensenyament en les millors condicions i així estimular i motivar els nostres alumnes.

 

Eulàlia Blasi, Lali Mel·lo

Eulàlia Blasi  es forma en la dansa clàssica amb els Mestres Joan Magrinyà, Elsa Fanalen i Joan Corelli entre d’altres . Paral.lelament, s’inicia a la dansa catalana l’any 1947 sota les ensenyances del Mestre Manuel Cubeles el qual de seguida descobreix les seves excel·lents aptituds. En aquest període estrena com a solista diferents peces com ara Suite per a una òpera, Les Majorales, Tarlà , actuant al Palau de la Música Catalana, el Teatre de Girona i el Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. Superarà les 800 actuacions dels esmentats espectacles, la qual cosa la converteix en la principal ballarina de dansa catalana.

Posteriorment s’ integra a l’Esbart Verdaguer com a primera ballarina amb el director i coreògraf Salvador Mel.lo, amb qui protagonitza reconeguts muntatges escènics: L’Envelat, La Rambla, El Celler, etc.

L’any 1958 s’incorpora com a ballarina solista a la Companyia José de la Vega, participant en diferents gires europees.

Rep el premi a la millor intèrpret per tota la seva tasca artística al llarg del quadrienni  1965 – 1968 de mans d’Esteve Bassols (Cercle de Teatre Llatí –Teatre Romea)

És en aquest període quan inicia la seva tasca pedagògica ensenyant a l’escola de la Caixa de Pensions i també al capdavant de les diferents escoles que ha anat obrint.

Lali Mel·lo és la natural continuació de la nissaga de grans noms vinculats a la dansa del nostre país (Salvador Mel·lo i Eulàlia Blasi). Des de fa uns quants anys segueix desenvolupant, actualitzant i renovant amb el mateix entusiasme el projecte encetat ara fa quasi 50 anys per tal de mantenir-lo en primera línia.

Amb una llarga carrera com a ballarina, d’ençà que va apostar per la docència, ha construït una reconeguda i exitosa trajectòria pedagògica gràcies a una constant formació i reciclatge.

Des del seu estudi, i els 2 centres més rellevants al país (l’IEA Oriol Martorell i l’Institut del Teatre de Barcelona), ha sigut una de les persones responsables de la formació  de les noves generacions de ballarins catalans.

 

portada_bnEulàlia Blasi i Lali Mel·lo per mèrits i treball ocupen un lloc molt rellevant en la història de la Dansa a Catalunya, i gràcies a la seva dedicació i perseverança, des del seu estudi, continuen transmeten l’amor a la dansa a tots aquells a qui els interessa.